ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік | |
переглянути
|
Газета №35 (55) / 2014 | |
 переглянути
|
|
Більше половини обсягів хліба в Україні виробляється у тіні | Суспільство | 12-04-2011, 15:31 | 0 1096 |
| Про це заявив урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський за результатами зустрічі із виробниками харчової галузі, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
"Щорічно людина споживає у середньому 101 кг хліба. Тобто на рік в Україні випікається близько 4,6 млрд. кг. Тоді як статистика показує, що у нас виробляється усього лише 1,8 млрд. кг. Але ж нестачі хліба немає. Виходить, решта - а це більше половини - просто випікається у тіні", - наголосив Михайло Бродський.
Під час зустрічі пекарі також поскаржилися на нечесну конкуренцію.
Хлібзаводи, які сплачують всі податки та виплачують працівникам повністю офіційні зарплати, опиняються у нерівних умовах із тими пекарнями, у яких виробництво оформлено на кілька приватних підприємців.
Найбільш тінізовані ринки праці у хлібопекарській галузі, за даними виробників, у Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській областях.
Зокрема, частка неврахованого у Держкомстаті виробництва у Закарпатській області сягає 90%, у Тернопільській - 86%, в Івано-Франківській - 76%. | | |
|
|
|
|
|