ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік | |
переглянути
|
Газета №35 (55) / 2014 | |
 переглянути
|
|
Як в період літньої спеки вберегтися від харчових отруєнь? | Здоров'я | 06-08-2012, 15:37 | 1 1452 |
| Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації попереджує, що в перiод літньої спеки зростає небезпека захворюваностi на гострi кишковi iнфекцiї. Так, на Львівщині почастішали випадки отруєння людей у результаті споживання продуктів харчування.
Зокрема у Бродівському районі від 5 серпня і до цього часу до інфекційного відділення центральної районної лікарні було госпіталізовані 16 осіб (дорослі), які напередодні були запрошені на весілля.
З метою оперативного реагування в районі було створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації під керівництвом голови райдержадміністрації Василя Стронського. За участі медичних служб області і району визначено комплекс заходів з організації лікування хворих. На цей час хворим проведено необхідний об’єм обстежень та надається необхідна кваліфікована медична допомога. Стан потерпілих – середньої важкості, стабільний.
Обласною СЕС до Бродівської ЦРЛ для огляду пацієнтів та надання консультативної допомоги відправлено бригаду лікарів - інфекціоністів. За фактом події проводиться епідрозслідування. Ситуація під контролем.
Головне управління з питань надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації нагадує про потребу необхідних застережних заходів з метою попередження кишкових інфекцій: - перед приготуванням їжi та перед її споживанням мийте руки з милом; - стежте, аби дiти не брали до рота брудних продуктiв, а також незнайомих ягiд чи рослин; - овочi i фрукти ретельно мийте, бажано ошпарити їх окропом; - не купуйте м'яса i молочних продуктiв на стихiйних ринках; - не використовуйте для пиття, приготування їжi та миття посуду воду з незнайомих джерел; - перевiрте термiни придатностi продуктiв харчування перед тим, як їх споживати, за найменших сумнiвiв щодо якостi - викиньте! - харчуючись на пляжi, у лiсi, дбайте, щоб продукти не контактували з ґрунтом чи пiском; - вирушаючи у подорож, не берiть тих продуктiв, якi швидко псуються: ковбасних, молочних, кондитерських виробiв, м'ясних салатiв, паштетiв та iнших страв, якi потребують охолодження пiд час зберiгання; - для купання та вiдпочинку використовуйте лише офiцiйно вiдкритi i придатнi для цього пляжi; - раз на тиждень слiд обробляти содовим розчином iграшки, якими грається дитина. | | |
|
|
|
|
|