MediaStar Logo
   Сьогодні: четвер, 28/03/2024 Росіяни найактивніше штурмують Новопавлівський напрямок, за добу на фронті 60 боєзіткнень – Генштаб...>> Генштаб: росіяни за добу втратили 780 військових вбитими та пораненими...>> Росія посилить риторику про "терористичні загрози" для підтримки війни в Україні – ISW...>> У Польщі кажуть, що близькі до угоди з Україною щодо імпорту збіжжя...>> Закупка пального за завищеними цінами на одному із державних вугільних підприємств Львівщини – справу скеровано до суду...>> У Варшаві запрацювала "коаліція бронетехніки" для України – Міноборони...>> Від початку 2024 підприємства з виробництва та розподілення електроенергії сплатили до зведеного бюджету понад 303 млн гривень податків...>> Листування через Електронний кабінет...>> Легальна праця – важлива складова для економічного розвитку країни...>> Дефіциту в енергосистемі немає, ворожі обстріли пошкодили лінії в двох областях - Міненерго...>>
   головна  |  топ  |  влада |  актуально  |  львiв  |  прес-cлужба  |  анонси  |  відеоновини  |  відеотрансляції  |  фотоновини  |  газета  |  про нас
   Пряма моваПряма мова
Зеленський: Була пауза в обмінах, але жодної паузи – в переговорах щодо обмінів...
 >>> 
Кулеба: Трамп — це людина, з якою можна працювати, просто потрібно вміти...
 >>> 
Шмигаль: пенсії та допомоги платитимемо вчасно, є ресурси та підтримка...
 >>> 
   ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік 
ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік
переглянути

   ВідеоновиниВідеоновиниs
Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часуЖиття Кучми вартує 1 млрд. доларів (ВІДЕО)
 Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часу
 Життя Кучми вартує 1 млрд. доларів (ВІДЕО)
   Газета №35 (55) / 2014 
№35 (55) / 2014

переглянути
   ВідеотрансляціїВідеотрансляції
Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часуВідеотрансляція з Василем Гораном
 Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часу
 Відеотрансляція з Василем Гораном
   КриміналКримінал
Закупка пального за завищеними цінами на одному із державних вугільних підприємств Львівщини – справу скеровано до суду...
27-03-2024, 16:44  >>> 
Львів’янину, якого підозрюють у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень матері, обрано запобіжний захід...
26-03-2024, 19:17  >>> 
Збував амфетамін, канабіс, MДМА – судитимуть львів’янина...
25-03-2024, 18:15  >>> 
   Здоров'яЗдоров
У Львові вагітних запрошують на безкоштовні заняття йоги...
10-01-2024, 11:40  >>> 
Як врятуватися від спеки: прості поради, щоб зберегти здоров'я...
15-08-2023, 15:45  >>> 
Польща готова відправити на Львівщину карети швидкої допомоги та забезпечувати обладнанням медзаклади області...
08-08-2023, 15:10  >>> 

Вже завтра стартує XIII Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях»

Культура | 11-05-2018, 09:33Коментарів: 0 0 Переглядів: 432 432    
Вже 11−13 травня у Львові МТЦ «Непротоптана стежина» проведе XIII Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях», який збере разом 15 театральних колективів з України, Польщі, Литви та Білорусі. В рамках фестивалю відбудуться театральні майстер-класи від спеціалістів з Києва, Любліна та Вроцлава, а фотографи зможуть спробувати себе у міжнародному фотоконкурсі «Театр в об`єктиві».

«Ми пишаємося, що у нашому місті проходять такі фестивалі, і щиро дякуємо МТЦ «Непротоптана стежина», що такий фестиваль відбувається вже 13 раз, і ми будемо і надалі підтримувати, щоби не обмежуватися лише одним чи двома фестивалями, але й надалі працювати плідно над цією темою.

Взагалі облаштування міста, аби зробити його доступним та комфортним для усіх цільових аудиторій, зокрема, для людей з інвалідністю, для маломобільних груп, — це є одним з пріоритетів нашого міста. Тому що дуже важливо створити якісні, комфортні міські умови не лише для проживання, але й для розвитку кожної особистості. І тоді місто є успішним, місто є життєспроможним, і, власне, креативним. Дуже важливо, що ми цю тему активно рухаємо в культурі теж. Тому, починаючи з наших закладів культури, протягом минулого року ми об’єднали деякі наші бібліотеки, народний дім і почали роботу над тим, щоби в нашому Першому театрі маломобільні групи населення почували себе комфортно", — Наталя Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР.

Цьогоріч управління культури підтримує проект «Сучасний театр без кордонів — діалог театральних фестивалів «Шлях» та «Ніч у Львові». Сума дофінансування становить 84 000 грн.

«Особливий театр — це вже не нове явище в Україні, існують десятки театрів, які працюють, творять і відкривають українцям інший тип мистецтва. У чому ж їх інакшість? Чому їм повинно знайтись місце у культурному просторі Львова? Що вони можуть дати пересічному глядачеві? Приходьте на фестиваль „Шлях“ і дізнавайтесь самі», — розповідають організатори.

Лінк на подію фестивалю: www.facebook.com/events/1 515 987 375 181 077/

Вистави покажуть у Першому театрі та у Львівському театрі ляльок. Всі вистави поділені на 3 блоки:

11 травня вранці у Ляльковому театрі покажуть дитячі вистави. Це будуть короткі вистави у різних стилях — від театру тіні, драматичного театру — до пластичних етюдів без слів. У репертуарі театрів на цей день відомі автори Г-Х. Андерсен, Л. Українка, але більшість театрів таки працює із власними сценаріями, які режисери особливих театрів створюють спеціально для своїх колективів. Колектив «Фортуна» із Горішніх Плавень цього року вперше приїде до Львова на фестиваль «Шлях» щоб показати «9 історій з життя тварин». А є й учасники, які щороку готують новий матеріал для фестивалю — це львів`яни — театри «І сміх і сльози», «Картинка» та «Наша радість», а також театр з Червонограду «Світанок».

Фестиваль особливих театрів «Шлях» проходитиме в Першому театрі для дітей та юнацтва. Театр облаштований для людей з інвалідністю та представників маломобільних груп населення.

12 травня вранці у Першому театрі буде міжнародний день з великим спектром технік і тем. Театр «Золота молодь» виступлять із прем`єрою «Прадавня Легенда» — це містична розповідь про створення світу, сонця і вічного протистояння світлих і темних сил. Улюбленці Києва — народний театр «Паростки» також привезуть прем`єру — «Вінні Пуха». Польський колектив «Akademia Artystyczna» — будуть розповідати про тему Дому в техніці театру руху і чорного театру, а литовці «Anyksciu sviesa» піднімають складну тему тотального контролю суспільства у виставі «Пробудження». Мінімалістичний драматичний колектив «Преодоление» привезуть виставу про двох жираф і їх буденне життя-буття.

Крім Першого театру у 2017 році було облаштовано ще 5 установ культури, серед яких:

· ЛКП «Львівський кіноцентр», що на вул. Володимира Великого, 18/14а

· Народний дім мікрорайону Левандівка, що на вул. Широкій, 1,

· Бібліотека-філія № 15 ЦБС для дорослих м. Львова, що на вул. Повітряній, 88,

· Бібліотека-філія № 4 ЦБС для дітей м. Львова, що на вул. Антоненка-Давидовича, 10,

· Бібліотека-філія № 42 ЦБС для дітей м. Львова, що на вул. Патона, 4/2.

Робота над облаштуваням доступності проводиться і цього року.

Родзинкою цьогорічного фестивалю і третім блоком є подія 11 травня, у Першому театрі (вул. Гнатюка, 11), де о 18.00 зіграють виставу для дорослих за твором Корнеля Макушинського, який народився у Стрию ще до першої світової війни. Театр EUFORION покаже «9 коханок кавалера Дорна». Ця вистава особлива тим, що психічно хворі актори не тільки грають самих себе, але й анімують ляльки, які уособлюють схиблення головного героя. В психотичному світі кавалера Дорна з`являються люди, в існуванні яких можна засумніватись.

Лінк на подію вистави: www.facebook.com/events/1 709 858 619 061 982

В рамках фестивалю, 13 травня, учасники ради консультантів проведуть театральні майстер-класи на яких розкриють теми сценографії, конфлікту у виставі та особливостей терапевтичності театру. Майстер-класи відкриті, тож на них можуть записатись усі бажаючі.

Для запису на МК переходьте за посиланням: www.facebook.com/events/569 103 580 123 144/

Вже традиційним для фестивалю є міжнародний фотоконкурс Театр в об`єктиві. Він особливий тим, що проходить лише 3 дні, бо фото можна робити лише протягом подій фестивалю «Шлях», а його учасниками можуть бути всі бажаючі фотографи, які зареєструються та пройдуть вступний тренінг про особливості фотографування у театрі.

Деталі шукайте тут: teatrvobjektyvi.blogspot.com/

Незмінним організатором фестивалю від 2001 року є «Непротоптана стежина» та безліч волонтерів, які формують команду з величезним спектром обов`язків. Від анімації заходу, підготовки дипломів, бронювання проживання, харчування до роботи в інтернеті та з міжнародними партнерами. До слова, фестиваль «Шлях» є учасником міжнародної спільноти особливих фестивалів і щороку делегує театральні колективи з України на подібні фестивалі у Польщі та Білорусі.

Цьогоріч фестиваль вперше стане інклюзивним і в ньому візьмуть участь 2 колективи де особливих акторів немає. Одним із експериментаторів став молодіжний театр «EYE», що працює при Професійному Вільному театрі ОКО, які покажуть свою виставу «Не зволікай» 11 травня. Саме ідею інклюзивності підтримало управління культури ЛМР в рамках підтримки соціально-культурних проектів 2018, у яких фестиваль «Шлях» став одним з переможців. Нагадаємо, що в рамках цього проекту заплановано ще провести фестиваль «Ніч театру», учасниками якого вперше стануть 2 особливі театральні колективи посеред альтернативних театральних колективів.

Вхід на вистави фестивалю за попереднім записом, який можна здійснити тут:

https://docs.google.com/forms/d/1w5CZuhp0G_S4mgqBslvOb4osgU0ZwtMVfMDJdq-RHN8/edit

Акредитація журналістів на фестивалі:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuIFlGTVIlbDWFsLj_gR0jdSrplnP06JJaqhgC9xoR8Iq_OQ/viewform?c=0&w=1

Детальна інформація: stezhyna@gmail.com

096 218 44 47 — Войтюк Анастасія, директор МТЦ «Непротоптана стежина»

050 229 64 93 — Сімака Анастасія, координатор фестивалю.

Warning: include() [function.include]: Filename cannot be empty in /var/www/mediastar2008u/data/www/mediastar.net.ua/modules/block_article.php on line 110

Warning: include() [function.include]: Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/mediastar2008u/data/www/mediastar.net.ua/modules/block_article.php on line 110
   Новини по темі: Культура
Свобода в кожній деталі: Мстислав Чернов отримав "Оскар" у костюмі з прихованим сенсом....
11-03-2024, 11:49  >>> 
Оскар 2024: "20 днів у Маріуполі" здобув перемогу...
11-03-2024, 08:43  >>> 
Мистецький простір Armigera Art...
31-01-2024, 01:05  >>> 
“ГОЛОС ВІЙНИ -2. ЛІТЕРАТУРНИЙ ФРОНТ” КРОКУЄ ДО СПІВАВТОРІВ...
02-01-2024, 21:06  >>> 
ПОДАРУЙ КНИГУ ВОЇНУ...
20-11-2023, 15:24  >>> 
Мистецький простір Armigera Art підтримав працівників бібліотечної системи міста Трускавця...
03-10-2023, 08:09  >>> 
В Україні обрали найвродливішу жінку країни: відбувся конкурс "КРАСА КРАЇНИ 2023"...
11-09-2023, 14:50  >>> 
   АктуальноАктуально
Росіяни найактивніше штурмують Новопавлівський напрямок, за добу на фронті 60 боєзіткнень – Генштаб...
28-03-2024, 08:55  >>> 
Генштаб: росіяни за добу втратили 780 військових вбитими та пораненими...
28-03-2024, 08:54  >>> 
Росія посилить риторику про "терористичні загрози" для підтримки війни в Україні – ISW...
28-03-2024, 08:53  >>> 
   ПолітикаПолітика
РФ виробляє 250 тис. снарядів на місяць, що втричі більше, ніж США і Європа для України - CNN...
11-03-2024, 11:43  >>> 
Трамп після перемоги в Айові: Добре знаю Путіна і Зеленського, ми "швидко" закінчимо війну...
16-01-2024, 17:01  >>> 
Кім Чен Ин відвідав військові заводи і пригрозив перетворити Південну Корею на попіл...
10-01-2024, 11:36  >>> 
   Діловий світДіловий світ
Від початку 2024 підприємства з виробництва та розподілення електроенергії сплатили до зведеного бюджету понад 303 млн гривень податків...
27-03-2024, 16:10  >>> 
Листування через Електронний кабінет...
27-03-2024, 16:09  >>> 
Легальна праця – важлива складова для економічного розвитку країни...
27-03-2024, 16:08  >>> 
   СуспільствоСуспільство
Інвестиції в 3 мільйони доларів. Як в громаді на Київщині відбудовують дитячий садок після окупації...
11-03-2024, 11:16  >>> 
12 українських пілотів будуть готові керувати F-16 у бойових умовах у липні − NYT...
11-03-2024, 11:15  >>> 
Не отримали в поштовому відділенні надісланий контролюючим органом документ? Маєте право отримати його копію...
08-02-2024, 11:45  >>> 
   ВладаВлада
ЗМІ: Зеленський планує візит до Швейцарії наступного тижня...
09-01-2024, 14:49  >>> 
Уряд затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік з дворазовим підвищенням "мінімалки": основні показники...
15-09-2023, 13:56  >>> 
Очільник Львівщини взяв участь у прийомі з нагоди коронації Короля Сполученого Королівства Чарльза III та Королеви Камілли...
18-05-2023, 11:10  >>> 
   КультураКультура
Свобода в кожній деталі: Мстислав Чернов отримав "Оскар" у костюмі з прихованим сенсом....
11-03-2024, 11:49  >>> 
Оскар 2024: "20 днів у Маріуполі" здобув перемогу...
11-03-2024, 08:43  >>> 
Мистецький простір Armigera Art...
31-01-2024, 01:05  >>> 

 
   Фоторепортаж

Важливий етап злагодження 80-ї бригади

   Останні новини
08:55 Росіяни найактивніше штурмують Новопавлівський напрямок, за добу на фронті 60 боєзіткнень – Генштаб
08:54 Генштаб: росіяни за добу втратили 780 військових вбитими та пораненими
08:53 Росія посилить риторику про "терористичні загрози" для підтримки війни в Україні – ISW
16:47 У Польщі кажуть, що близькі до угоди з Україною щодо імпорту збіжжя
16:44 Закупка пального за завищеними цінами на одному із державних вугільних підприємств Львівщини – справу скеровано до суду
16:43 У Варшаві запрацювала "коаліція бронетехніки" для України – Міноборони
16:10 Від початку 2024 підприємства з виробництва та розподілення електроенергії сплатили до зведеного бюджету понад 303 млн гривень податків
16:09 Листування через Електронний кабінет
16:08 Легальна праця – важлива складова для економічного розвитку країни
16:08 Дефіциту в енергосистемі немає, ворожі обстріли пошкодили лінії в двох областях - Міненерго

   Анонси
«День Здоров’я для Перемоги» збиратиме кошти на медичне забезпечення для військових...
28-09-2023, 08:02  >>> 
Оподаткування подарункових сертифікатів фізичним особам...
10-03-2021, 10:31  >>> 
Львівська обласна рада проситиме надати капелі «Трембіта» статус національного колективу...
03-02-2021, 15:32  >>> 
   Вибори 2012Вибори 2012
Новини
Мажоритарні округи
ОВО №115
ОВО №116
ОВО №117
ОВО №118
ОВО №119
ОВО №120
ОВО №121
ОВО №122
ОВО №123
ОВО №124
ОВО №125
ОВО №126
Багатомандатний округ
   головна  |  топ  |  влада |  актуально  |  львiв  |  прес-cлужба  |  анонси  |  відеоновини  |  відеотрансляції  |  фотоновини  |  газета  |  про нас
Інтернет-видання Захід.NET Новини західної України Газета Ратуша pressclub.lviv.ua yurholding.com
   © 2008-2012 Медіастар
   Передрук матеріалів тільки за наявністю
   гіперпосилання на www.mediastar.net.ua
Яндекс цитирования