MediaStar Logo
   Сьогодні: вівторок, 19/03/2024 ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб...>> Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб...>> Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW...>> Зеленський збирав Ставку: заслухав доповіді про фронт та будівництво фортифікацій...>> F-16 для України: президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів – ЗМІ...>> Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається...>> Кабмін схвалив план реформ: за їх виконання Україна отримає 50 млрд від ЄС...>> Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО...>> Допомога Сумщині, першість на міжнародних змаганнях, відкриття консульства: яким був тиждень на Львівщині...>> Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?...>>
   головна  |  топ  |  влада |  актуально  |  львiв  |  прес-cлужба  |  анонси  |  відеоновини  |  відеотрансляції  |  фотоновини  |  газета  |  про нас
   Пряма моваПряма мова
Зеленський: Була пауза в обмінах, але жодної паузи – в переговорах щодо обмінів...
 >>> 
Кулеба: Трамп — це людина, з якою можна працювати, просто потрібно вміти...
 >>> 
Шмигаль: пенсії та допомоги платитимемо вчасно, є ресурси та підтримка...
 >>> 
   ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік 
ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік
переглянути

   ВідеоновиниВідеоновиниs
Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часуЖиття Кучми вартує 1 млрд. доларів (ВІДЕО)
 Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часу
 Життя Кучми вартує 1 млрд. доларів (ВІДЕО)
   Газета №35 (55) / 2014 
№35 (55) / 2014

переглянути
   ВідеотрансляціїВідеотрансляції
Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часуВідеотрансляція з Василем Гораном
 Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часу
 Відеотрансляція з Василем Гораном
   КриміналКримінал
Збут канабісу – засуджено мешканця Дрогобича...
18-03-2024, 14:24  >>> 
Ґвалтували малолітніх та виготовляли дитячу порнографію – двом мешканцям Запоріжжя винесено вирок...
15-03-2024, 14:31  >>> 
За колабораційну діяльність судитимуть псевдопосадовця з Бердянська...
12-03-2024, 14:25  >>> 
   Здоров'яЗдоров
У Львові вагітних запрошують на безкоштовні заняття йоги...
10-01-2024, 11:40  >>> 
Як врятуватися від спеки: прості поради, щоб зберегти здоров'я...
15-08-2023, 15:45  >>> 
Польща готова відправити на Львівщину карети швидкої допомоги та забезпечувати обладнанням медзаклади області...
08-08-2023, 15:10  >>> 

Відкриття мандрівного виставкового проекту “Майдан: простір творчості” у Львові

Анонси | 07-12-2018, 17:26Коментарів: 0 0 Переглядів: 447 447    


10 грудня 2018 року о 12:30 для представників ЗМІ та о 18:30 для всіх охочих, у Міжнародний День захисту прав людини, у Меморіальному музеї тоталітарних режимів “Територія Терору” відбудеться відкриття мандрівної виставки студентських робіт “Майдан: простір творчості”.

“Майдан: простір творчості” – це проекти студентських робіт Навчально-творчої майстерні графічного дизайну професора Віталія Шості Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури, створені у часи Революції Гідності. Виставку доповнюють оригінальні експонати з фонду Національного музею Революції Гідності.

Виставка “МАЙДАН: ПРОСТІР ТВОРЧОСТІ” – це 74 проекти:
“Карби Майдану” – експериментальний артбук із металу. За концепцією авторки Віри Риліної, цей проект співвідносить міць і вагу слова з такими ж характеристиками металу.
“Автограф Майдану” – серія акцидентних абеток, де авторка Ольга Кисельова використовує прототипи шрифтів, застосовуваних майданівцями в різний спосіб і на різному матеріалі.
“Апостоли гідності. Відважний щит України” – серія з 12 плакатів від Марини Шевчук. Вона поєднує, вишиковує стрій щитів – уособлення захисників Майдану поряд зі священними гаслами-посланнями, які були сенсом життя героїчних оборонців.
“Це – медіавійна” – серія плакатів Марини Лукашенко. Авторка викриває цинічну політику Росії у використанні інформаційної зброї, яка деформує свідомість населення передусім країни-окупанта.
Календарі та плакати на тему Майдану, присвячені російській інформаційній і військовій агресії.
Працювати над представленими проектами студенти розпочали в революційний час. Попри те, що вже півроку кожен із них мав затверджену персональну тему дипломної чи курсової роботи, викладач Віталій Шостя запропонував усім своїм вихованцям тему Євромайдану.
Протягом 2018 року виставка експонувалася в Києві, Одесі, Мелітополі та Хмельницькому, нині роботи студентів-дизайнерів мандрують до Львова в Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору".

Програма відкриття:

О 12:30 – презентація виставки для представників ЗМІ
У презентації візьмуть участь:
Ольга Гончар – директор Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору".Ольга Сало – завідувач Просвітницько-інформаційного відділу Національного музею Революції Гідності.Віталій Шостя – професор, куратор проекту, засновник і керівник навчально-творчої майстерні графічного дизайну НАОМА.Андрій Москаленко – заступник міського голови Львова з питань розвитку
Наталія Бунда - директорка департаменту розвитку, начальник управління культури (в.о.) Львівської міської ради

О 18:30 – відкриття виставки для всіх охочих та лекція куратора проекту Віталія Шості.
Віталій Шостя – професор, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, народний художник України, заслужений діяч мистецтв України. Майже 30 років керує майстернею графічного дизайну. Керівник проекту “Майдан: простір творчості”.Під час лекції куратор проекту Віталія Шостя розповість:
• контекст створення проекту
• історії його учасників і робіт • плакат як жанр, який надає дизайнеру ідеальний творчий простір • як образ спонукає трактувати світ предметів, явищ, проблем, подій і глибше їх осмислювати

Віталій Шостя, куратор проекту, засновник і керівник навчально-творчої майстерні графічного дизайну НАОМА:“Якщо говорити про креатив, то найщемкіше, що я чув, – це поняття “Небесна Сотня”. У ХХ столітті не знаю влучнішої назви. У розпал подій я запропонував студентам облишити попередні теми й випробувати в дипломних і курсових творах не застосовувану досі методичну концепцію: ідея – єдина на сприйняття та розроблення кожного студента. Це Революція Гідності. А аспектна позиція – на вибір автора. Ретельно досліджувалося все, пов’язане з Майданом. Зображення на стінах, на склі вітрин, на оборонних обладунках, іржавій блясі, брезенті наметів, шматках паперу... Також вирізані, викувані, зварені, склепані, зшиті, збиті об’єкти. І все це – в дивовижній естетиці наївної відвертості, народної справжності, наснаженості й піднесення, завдяки творчій самореалізації”.
Ольга Гончар, директор Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору":“Музей “Територія Терору” продовжує досліджувати різні аспекти Революції Гідності, як феномену і рушія змін в українському суспільстві. Минулого року ми приділили увагу особистим історіям Революції і збирали фото, відео учасників як зі Львова, так і зі всієї України. Цього року спільно з музеєм Революції Гідності ми зупинимося на творчому аспекті, адже Майдан мав яскраве мистецьке обличчя, яке сьогодні є впізнаваним у всьому світі. Також мистецтво стає потужним інструментом для документації історичних подій для майбутніх поколінь. Нам цікаво, яким чином митці відчувають та осмислюють почуття людини у часи революційних зрушень при найбільшій амплітуді турбулентності, коли життя межує зі смертю, зникає почуття страху і загострюється почуття патріотизму, відбувається самоідентифікація”.

Проект доповнюють оригінальні експонати з фонду Національного музею Революції Гідності. Промовисті свідчення, які дозволяють краще зрозуміти події Євромайдану. Бейсбольна бита, наколінники, каска з зображенням монумента Незалежності – слугували знаряддям захисту під час протистоянь. Аплікація “Козак-вершник” із нашивок на тканині у вигляді прапора демонструє, що для багатьох людей протистояння було своєрідним лицарськими баталіями. Музей Революції Гідності продовжує збір артефактів і спогадів. Львів’яни можуть поповнити колекцію свідченнями місцевих революційних подій. Просимо звертатися до працівників музею.

Заради нової України, демократичної, з європейськими цінностями свої життя віддали 19 Героїв Небесної Сотні, родом із Львівщини. Посмерто кожному з них присвоєно звання Героя України: Іван Бльок, Володимир Бойків, Ольга Бура, Вайда Богдан, Роман Варениця, Юрій Вербицький, Андрій Дигдалович, Юрій Дяковський, Анатолій Жаловага, Володимир Жеребний, Богдан Ільків, Андрій Корчак, Віталій Коцюба, Микола Паньків, Роман Сеник, Богдан Сольчаник, Володимир Топій, Роман Точин, Олег Ушневич, Йосип Шілінг.

ОРГАНІЗАТОРИ ТА ПАРТНЕРИ: Майстерня графічного дизайну НАОМА професора Віталія Шості; Національний музей Революції Гідності; Український інститут національної пам’яті; Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору"; Управління культури Департаменту розвитку Львівської міської ради.
ТРИВАЛІСТЬ ВИСТАВКИ: із 10 грудня 2018 до 27 січня 2019 року
ГРАФІК ВІДВІДУВАННЯ: понеділок - п’ятниця, з 10:00 до 18:00, перерва 13:00-14:00
МІСЦЕ: Меморіальний музей тоталітарних режимів "Територія Терору", проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ:
прес-служба Національного музею Революції Гідності: press@maidanmuseum.org, тел. +380986611833, +380639725984.
Анна Яценко, завідувачка інформаційно-освітнього сектору музею “Територія Терору” yatcenkoanna@gmail.com, тел. +380936001744.

Warning: include() [function.include]: Filename cannot be empty in /var/www/mediastar2008u/data/www/mediastar.net.ua/modules/block_article.php on line 110

Warning: include() [function.include]: Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/mediastar2008u/data/www/mediastar.net.ua/modules/block_article.php on line 110
   Новини по темі: Анонси
«День Здоров’я для Перемоги» збиратиме кошти на медичне забезпечення для військових...
28-09-2023, 08:02  >>> 
Оподаткування подарункових сертифікатів фізичним особам...
10-03-2021, 10:31  >>> 
Львівська обласна рада проситиме надати капелі «Трембіта» статус національного колективу...
03-02-2021, 15:32  >>> 
Анонс...
29-01-2021, 16:37  >>> 
Майже 1 048 млн. гривень рентної плати надійшло до бюджетів усіх рівнів від платників податків Львівщини...
15-10-2020, 14:15  >>> 
На Погулянці відбудеться концерт Назара Савка та тріо «Progressive Time»...
21-08-2020, 18:59  >>> 
До 29-ї річниці проголошення незалежності України у Стрийському парку відбудеться грандіозний Art&Agro-пікнік «НЕ ЗАЛЕЖУЙСЯ!»...
21-08-2020, 16:14  >>> 
   АктуальноАктуально
ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб...
19-03-2024, 09:06  >>> 
Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб...
19-03-2024, 09:05  >>> 
Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW...
19-03-2024, 09:04  >>> 
   ПолітикаПолітика
РФ виробляє 250 тис. снарядів на місяць, що втричі більше, ніж США і Європа для України - CNN...
11-03-2024, 11:43  >>> 
Трамп після перемоги в Айові: Добре знаю Путіна і Зеленського, ми "швидко" закінчимо війну...
16-01-2024, 17:01  >>> 
Кім Чен Ин відвідав військові заводи і пригрозив перетворити Південну Корею на попіл...
10-01-2024, 11:36  >>> 
   Діловий світДіловий світ
Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається...
18-03-2024, 14:30  >>> 
Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО...
18-03-2024, 14:29  >>> 
Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?...
18-03-2024, 14:26  >>> 
   СуспільствоСуспільство
Інвестиції в 3 мільйони доларів. Як в громаді на Київщині відбудовують дитячий садок після окупації...
11-03-2024, 11:16  >>> 
12 українських пілотів будуть готові керувати F-16 у бойових умовах у липні − NYT...
11-03-2024, 11:15  >>> 
Не отримали в поштовому відділенні надісланий контролюючим органом документ? Маєте право отримати його копію...
08-02-2024, 11:45  >>> 
   ВладаВлада
ЗМІ: Зеленський планує візит до Швейцарії наступного тижня...
09-01-2024, 14:49  >>> 
Уряд затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік з дворазовим підвищенням "мінімалки": основні показники...
15-09-2023, 13:56  >>> 
Очільник Львівщини взяв участь у прийомі з нагоди коронації Короля Сполученого Королівства Чарльза III та Королеви Камілли...
18-05-2023, 11:10  >>> 
   КультураКультура
Свобода в кожній деталі: Мстислав Чернов отримав "Оскар" у костюмі з прихованим сенсом....
11-03-2024, 11:49  >>> 
Оскар 2024: "20 днів у Маріуполі" здобув перемогу...
11-03-2024, 08:43  >>> 
Мистецький простір Armigera Art...
31-01-2024, 01:05  >>> 

 
   Фоторепортаж

Важливий етап злагодження 80-ї бригади

   Останні новини
09:06 ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб
09:05 Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб
09:04 Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW
15:46 Зеленський збирав Ставку: заслухав доповіді про фронт та будівництво фортифікацій
14:32 F-16 для України: президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів – ЗМІ
14:30 Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається
14:30 Кабмін схвалив план реформ: за їх виконання Україна отримає 50 млрд від ЄС
14:29 Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО
14:28 Допомога Сумщині, першість на міжнародних змаганнях, відкриття консульства: яким був тиждень на Львівщині
14:26 Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

   Анонси
«День Здоров’я для Перемоги» збиратиме кошти на медичне забезпечення для військових...
28-09-2023, 08:02  >>> 
Оподаткування подарункових сертифікатів фізичним особам...
10-03-2021, 10:31  >>> 
Львівська обласна рада проситиме надати капелі «Трембіта» статус національного колективу...
03-02-2021, 15:32  >>> 
   Вибори 2012Вибори 2012
Новини
Мажоритарні округи
ОВО №115
ОВО №116
ОВО №117
ОВО №118
ОВО №119
ОВО №120
ОВО №121
ОВО №122
ОВО №123
ОВО №124
ОВО №125
ОВО №126
Багатомандатний округ
   головна  |  топ  |  влада |  актуально  |  львiв  |  прес-cлужба  |  анонси  |  відеоновини  |  відеотрансляції  |  фотоновини  |  газета  |  про нас
Інтернет-видання Захід.NET Новини західної України Газета Ратуша pressclub.lviv.ua yurholding.com
   © 2008-2012 Медіастар
   Передрук матеріалів тільки за наявністю
   гіперпосилання на www.mediastar.net.ua
Яндекс цитирования