MediaStar Logo
   Сьогодні: вівторок, 19/03/2024 Зеленський збирав Ставку: заслухав доповіді про фронт та будівництво фортифікацій...>> F-16 для України: президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів – ЗМІ...>> Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається...>> Кабмін схвалив план реформ: за їх виконання Україна отримає 50 млрд від ЄС...>> Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО...>> Допомога Сумщині, першість на міжнародних змаганнях, відкриття консульства: яким був тиждень на Львівщині...>> Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?...>> Понад чотири тисячі новостворених суб’єктів господарювання розпочали свою діяльність на Львівщині у січні-лютому 2024 року...>> Уряд виділив додаткові 5 мільярдів на закупівлю дронів...>> Збут канабісу – засуджено мешканця Дрогобича...>>
   головна  |  топ  |  влада |  актуально  |  львiв  |  прес-cлужба  |  анонси  |  відеоновини  |  відеотрансляції  |  фотоновини  |  газета  |  про нас
   Пряма моваПряма мова
Зеленський: Була пауза в обмінах, але жодної паузи – в переговорах щодо обмінів...
 >>> 
Кулеба: Трамп — це людина, з якою можна працювати, просто потрібно вміти...
 >>> 
Шмигаль: пенсії та допомоги платитимемо вчасно, є ресурси та підтримка...
 >>> 
   ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік 
ТОП-100 найвпливовіших осіб Львівщини 2017 рік
переглянути

   ВідеоновиниВідеоновиниs
Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часуЖиття Кучми вартує 1 млрд. доларів (ВІДЕО)
 Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часу
 Життя Кучми вартує 1 млрд. доларів (ВІДЕО)
   Газета №35 (55) / 2014 
№35 (55) / 2014

переглянути
   ВідеотрансляціїВідеотрансляції
Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часуВідеотрансляція з Василем Гораном
 Андрій Москаленко: рішення стосовно Яворова потребує багато часу
 Відеотрансляція з Василем Гораном
   КриміналКримінал
Збут канабісу – засуджено мешканця Дрогобича...
18-03-2024, 14:24  >>> 
Ґвалтували малолітніх та виготовляли дитячу порнографію – двом мешканцям Запоріжжя винесено вирок...
15-03-2024, 14:31  >>> 
За колабораційну діяльність судитимуть псевдопосадовця з Бердянська...
12-03-2024, 14:25  >>> 
   Здоров'яЗдоров
У Львові вагітних запрошують на безкоштовні заняття йоги...
10-01-2024, 11:40  >>> 
Як врятуватися від спеки: прості поради, щоб зберегти здоров'я...
15-08-2023, 15:45  >>> 
Польща готова відправити на Львівщину карети швидкої допомоги та забезпечувати обладнанням медзаклади області...
08-08-2023, 15:10  >>> 

Виправлення помилок у звіті з єдиного внеску фізичними особами – підприємцями

Діловий світ | 24-05-2019, 14:24Коментарів: 0 0 Переглядів: 432 432    
Фахівцями Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, щодо усунення помилок, допущених, зокрема, фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) у Звіті про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (далі – Звіт) здійснюється з урахуванням вимог наказу Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 (зареєстровано у Міністерстві юстиції України 23.04.2015 за №460/26905) із змінами, яким затверджено Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Порядок №435)
Так, відповідно до розділу V «Виправлення помилок» Порядку №435 у разі виявлення помилки у Звіті до закінчення строку подання Звіту ФОП – страхувальник повторно формує та подає Звіт у повному обсязі до органу доходів і зборів за основним місцем обліку за формою згідно з додатком 5 до Порядку №435.
Чинним вважається останній електронний або паперовий Звіт, поданий таким страхувальником до закінчення строків подання звітності, визначених Порядком №435, який пройшов всі контролі при завантаженні до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб.
Якщо страхувальником до закінчення строку подання Звіту подаються за поточний звітний період лише окремі таблиці Звіту із зазначенням типу форми «скасовуюча», «додаткова», цей Звіт не вважається Звітом і вважається таким, що не подавався.
Слід зазначити, що Звіти мають бути подані за формою, що діє з 01.08.2018.
Звернули увагу, що за неподання, подання не за встановленою формою звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подання недостовірних відомостей, що використовуються в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, інших відомостей, передбачених Законом України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464), страхувальники несуть фінансову та адміністративну відповідальність відповідно до ст.25 Закону №2464 та ст.165¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року №8073-Х із змінами та доповненнями.
Автозаповнення платіжних доручень для сплати податків фізичними особами доступно в «Електронному кабінеті»
Фахівцями Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, що в «Електронному кабінеті» для фізичних осіб реалізовано автоматичне заповнення основних реквізитів платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджетів.
Цей сервіс надає можливість платникам податків (фізичним особам):
● скоротити час при заповненні платіжних документів;
● мінімізувати помилки при заповненні;
● сплатити податки.
Для користування електронним сервісом необхідно в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини «Електронного кабінету» обрати один з податків (платежів) та вибрати одну із платіжних систем.
Після переходу на сайт платіжної системи платнику достатньо вказати суму платежу та підтвердити операцію.
Звернули увагу, що оплата рахунків платником здійснюється з використанням платіжної карти клієнта банку, інші реквізити заповнюються автоматично.
Додатково повідомляємо, що у разі виникнення питань щодо користування «Електронним кабінетом», платники податків мають можливість звернутися до ДФС за телефоном: 0 800 501 007.
У 2019 році змінився порядок справляння туристичного збору
Фахівцями Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, що з початку 2019 року набули чинності зміни щодо розміру ставки, бази справляння та порядку сплати туристичного збору.
Відповідні зміни внесні Законом України від 23 листопада 2018 року  № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» до ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
Туристичний збір (далі – збір) є місцевим збором, основні елементи якого визначаються відповідними сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад (далі – ради). Таким чином ради, у межах наданих їм ПКУ повноважень, можуть контролювати стан розвитку туристичної галузі на підвідомчих територіях шляхом встановлення економічно доцільних ставок збору. Ради також визначають й перелік податкових агентів цього збору.
З 1 січня 2019 року ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної ради за кожну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) у розмірі:
● до 0,5 % мінімальної заробітної плати – для внутрішнього туризму
● до 5 % мінімальної заробітної плати – для в’їзного.
Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення ради про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).
Згідно з рішенням рад, справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):
► готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;
► житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).
Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі).
Справляння збору здійснюється податковими агентами, перелік та інформація про яких оприлюднюється на офіційному веб-сайті відповідної ради.
Про податкову знижку
Фахівцями Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, що ДФС України на офіційному веб-порталі за посиланням http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/377595.html надала відповіді на наступні питання щодо податкової знижки.
Питання: «У 2018 році мати сплачувала за навчання дочки (сина) в університеті. Який термін подання документів для застосування права на податкову знижку? Чи можна подати документи онлайн?»
Відповідь: Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) у річній податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація), яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (п.п. 166.1.2 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).
Податкова декларація подається контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків (п.49.1 ст.49 ПКУ).
При цьому, за вибором платника податкова декларація може бути подана в один із таких способів:
● особисто або уповноваженою на це особою;
● надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
● засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.
З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян, підвищення якості адміністрування, ДФС запроваджено новий електронний сервіс в «Електронному кабінеті», у тому числі заповнення та подання податкової декларації платниками податків – фізичними особами в електронному вигляді.
Крім того, на офіційному веб-порталі ДФС (sfs.gov.ua) у банері «Деклараційна кампанія 2019» розміщено електронні форми податкової декларації та приклади її заповнення.
Слід зазначити, що у разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.
Особливості заповнення платіжних документів на сплату ЄСВ
Фахівцями Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, що з 02.05.2019 вступили в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів ДФС України для сплати коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) та фінансових санкцій.
Вимоги щодо заповнення платіжних документів на сплату ЄСВ визначені Порядком заповнення документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів (далі – Порядок), затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666, із змінами і доповненнями.
Згідно з п.5 Порядку при сплаті ЄСВ поле «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:
● у полі № 1 – зазначається службовий код («*»);
● у полі № 2 – друкується розділовий знак «;» та код виду сплати («101» – сплата суми ЄСВ);
● у полі № 3 – друкується розділовий знак «;» та код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату;
● у полі № 4 – друкується розділовий знак «;» та роз’яснювальна інформація про призначення платежу;
● у полі № 5 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється;
● у полі № 6 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється;
● у полі № 7 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється.
Пунктом 15 додатка 7 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року №22, із змінами визначено, що при заповненні реквізита «Отримувач»:
► зазначаються найменування отримувача, що відповідає найменуванню отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів, або його скорочене найменування, яке відповідає зареєстрованому в установчих документах;
► зазначається прізвище, ім’я, по батькові отримувача, що відповідає прізвищу, імені, по батькові отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці із зразками підписів;
► під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.
Зазначений порядок розповсюджується і на платників ЄСВ.
Відповідно до частини шостої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями для зарахування ЄСВ в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах відкриваються в установленому порядку небюджетні рахунки відповідному органу доходів і зборів.
Отже, оскільки ЄСВ не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі «Отримувач» платіжного доручення зазначаються найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ.
Незалежна професійна діяльність та сплата ЄСВ
Фахівцями Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області проведено практикум, що особи, які провадять незалежну професійну діяльність, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, є платниками єдиного соціального внеску.
Такі платники нараховують єдиний внесок у розмірі 22% на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (у 2019 році – 918, 06 грн.).
У разі якщо у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу не отримано дохід (прибуток), такі платники зобов’язані визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини (в 2019році – 62595,0 грн. на місяць). При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (у 2019 році – 918, 06 грн.).
Таким чином, базу нарахування ЄВ повинні визначати особи, які провадять незалежну професійну діяльність як ті, які отримують, так і ті, які не отримують дохід від провадження діяльності.
Єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, сплачується до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
Суми ЄВ, сплачені протягом року, враховуються платниками при остаточному розрахунку, який здійснюється ними за календарний рік до 1 травня наступного року, згідно з даними, зазначеними у Податковій декларації про майновий стан і доходи.

Warning: include() [function.include]: Filename cannot be empty in /var/www/mediastar2008u/data/www/mediastar.net.ua/modules/block_article.php on line 110

Warning: include() [function.include]: Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/mediastar2008u/data/www/mediastar.net.ua/modules/block_article.php on line 110
   Новини по темі: Діловий світ
Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається...
18-03-2024, 14:30  >>> 
Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО...
18-03-2024, 14:29  >>> 
Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?...
18-03-2024, 14:26  >>> 
Понад чотири тисячі новостворених суб’єктів господарювання розпочали свою діяльність на Львівщині у січні-лютому 2024 року...
18-03-2024, 14:25  >>> 
На Львівщині платники податків обирають електронний спосіб подання податкової звітності...
18-03-2024, 14:22  >>> 
Корисне власникам дороговартісних авто...
18-03-2024, 14:21  >>> 
Хто встановлює ставки збору за місця для паркування транспортних засобів?...
15-03-2024, 14:37  >>> 
   АктуальноАктуально
Зеленський збирав Ставку: заслухав доповіді про фронт та будівництво фортифікацій...
18-03-2024, 15:46  >>> 
F-16 для України: президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів – ЗМІ...
18-03-2024, 14:32  >>> 
Кабмін схвалив план реформ: за їх виконання Україна отримає 50 млрд від ЄС...
18-03-2024, 14:30  >>> 
   ПолітикаПолітика
РФ виробляє 250 тис. снарядів на місяць, що втричі більше, ніж США і Європа для України - CNN...
11-03-2024, 11:43  >>> 
Трамп після перемоги в Айові: Добре знаю Путіна і Зеленського, ми "швидко" закінчимо війну...
16-01-2024, 17:01  >>> 
Кім Чен Ин відвідав військові заводи і пригрозив перетворити Південну Корею на попіл...
10-01-2024, 11:36  >>> 
   Діловий світДіловий світ
Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається...
18-03-2024, 14:30  >>> 
Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО...
18-03-2024, 14:29  >>> 
Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?...
18-03-2024, 14:26  >>> 
   СуспільствоСуспільство
Інвестиції в 3 мільйони доларів. Як в громаді на Київщині відбудовують дитячий садок після окупації...
11-03-2024, 11:16  >>> 
12 українських пілотів будуть готові керувати F-16 у бойових умовах у липні − NYT...
11-03-2024, 11:15  >>> 
Не отримали в поштовому відділенні надісланий контролюючим органом документ? Маєте право отримати його копію...
08-02-2024, 11:45  >>> 
   ВладаВлада
ЗМІ: Зеленський планує візит до Швейцарії наступного тижня...
09-01-2024, 14:49  >>> 
Уряд затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік з дворазовим підвищенням "мінімалки": основні показники...
15-09-2023, 13:56  >>> 
Очільник Львівщини взяв участь у прийомі з нагоди коронації Короля Сполученого Королівства Чарльза III та Королеви Камілли...
18-05-2023, 11:10  >>> 
   КультураКультура
Свобода в кожній деталі: Мстислав Чернов отримав "Оскар" у костюмі з прихованим сенсом....
11-03-2024, 11:49  >>> 
Оскар 2024: "20 днів у Маріуполі" здобув перемогу...
11-03-2024, 08:43  >>> 
Мистецький простір Armigera Art...
31-01-2024, 01:05  >>> 

 
   Фоторепортаж

Важливий етап злагодження 80-ї бригади

   Останні новини
15:46 Зеленський збирав Ставку: заслухав доповіді про фронт та будівництво фортифікацій
14:32 F-16 для України: президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів – ЗМІ
14:30 Випадки, за яких подання податкової декларації вважається виконаним і декларація не подається
14:30 Кабмін схвалив план реформ: за їх виконання Україна отримає 50 млрд від ЄС
14:29 Від початку березня 2024 податківці Львівщини зареєстрували 590 програмних РРО
14:28 Допомога Сумщині, першість на міжнародних змаганнях, відкриття консульства: яким був тиждень на Львівщині
14:26 Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?
14:25 Понад чотири тисячі новостворених суб’єктів господарювання розпочали свою діяльність на Львівщині у січні-лютому 2024 року
14:25 Уряд виділив додаткові 5 мільярдів на закупівлю дронів
14:24 Збут канабісу – засуджено мешканця Дрогобича

   Анонси
«День Здоров’я для Перемоги» збиратиме кошти на медичне забезпечення для військових...
28-09-2023, 08:02  >>> 
Оподаткування подарункових сертифікатів фізичним особам...
10-03-2021, 10:31  >>> 
Львівська обласна рада проситиме надати капелі «Трембіта» статус національного колективу...
03-02-2021, 15:32  >>> 
   Вибори 2012Вибори 2012
Новини
Мажоритарні округи
ОВО №115
ОВО №116
ОВО №117
ОВО №118
ОВО №119
ОВО №120
ОВО №121
ОВО №122
ОВО №123
ОВО №124
ОВО №125
ОВО №126
Багатомандатний округ
   головна  |  топ  |  влада |  актуально  |  львiв  |  прес-cлужба  |  анонси  |  відеоновини  |  відеотрансляції  |  фотоновини  |  газета  |  про нас
Інтернет-видання Захід.NET Новини західної України Газета Ратуша pressclub.lviv.ua yurholding.com
   © 2008-2012 Медіастар
   Передрук матеріалів тільки за наявністю
   гіперпосилання на www.mediastar.net.ua
Яндекс цитирования